Siirry suoraan sisältöön

 

Tervetuloa Aikavaelluksen sivulle!

Löydät vuoden 2024 ohjelman Aikavaelluksen etusivulta.

Kuvituskuva. (Nick J. Webb)

Lyhyt esittely

Aikavaellus helpottaa ymmärtämään pitkiä ajanjaksoja: Aika käännetään kuljettavaksi poluksi eli fyysiseksi kokemukseksi. Kun ajan kulku tuntuu jaloissa, tapahtumien ikäsuhteet selvenevät. Ja samalla pääsee liikkumaankin.

Vaikka numerot ymmärtäisikin, useimpien ihmisten on vaikea hahmottaa jo satojen tai tuhansien vuosien ajanjaksoja. Miljoonat ja miljardit vuodet alkavat käytännössä olla täysin käsittämättömiä. Nuo ovat silti sellaisia ajanjaksoja, jossa elämää, planeettaamme, ja koko maailmankaikkeutta koskeneet merkittävät tapahtumat ovat sattuneet:

Nykyihminen sai alkunsa noin 350 000 vuotta sitten, mutta ihminen suku alkoi kehittyä jo 2 miljoonaa vuotta sitten. Kuuluisa dinosaurusten aikakausi loppui 66 miljoonaa vuotta sitten, kestettyään yli 150 miljoonaa vuotta. Monisoluisia eläimiä on ollut jo runsaat 550 miljoonaa vuotta ja elämää yleensä noin 4 miljardia vuotta. Aurinkokuntamme on iältään 4,6 miljardia vuotta ja koko maailmankaikkeus vajaat 14 miljardia vuotta.

ReittipisteetAikavaellus on keino oppia maailmanhistorian suuri tarina. Se on kertomus maailman kehityksestä vaihe vaiheelta, aina alkuräjähdyksestä nykyiseen muotoonsa. Aikavaellus auttaa ymmärtämään millainen maailma on ja kuinka se toimii. Se antaa myös valmiuksia pohtia tulevia muutoksia.

Aikavaelluksella voi käydä monin tavoin: asiantuntijan opastamina vaelluksina, itsenäisesti pitkin valmiiksi kyltitettyjä reittejä, tai mobiilisovelluksen avulla. Voimme myös rakentaa yhdessä täysin uuden reitin tai opastuskokonaisuuden.

Alla esimerkkejä rakentamamme aikajanan varrelta. Kuvaa klikkaamalla pääset artikkeliin, jossa kerrotaan aiheesta seikkaperäisemmin!