Siirry suoraan sisältöön

Esitelmä viidestä suuresta joukkosukupuutosta – ja hieman kuudennestakin

TIEDOTE
1.4.2022

Esitelmä: Viiden maailmanlopun tarina

Aikavaelluksen kaikille avoin esitelmäilta koittaa jälleen lauantaina 9.4.2022 kello 16 Panimoravintola Koulun historialuokassa (Eerikinkatu 18, Turku). Akatemiatutkija J. Sakari Salonen kertoo tuolloin (etänä, huom!) maapallon eliöstöä kohdanneista joukkosukupuutoista. Esitelmä kestää noin tunnin, minkä jälkeen on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle. Esitelmä on yleistajuinen ja se pidetään suomeksi. Tilaisuutta voi seurata myös Zoomin kautta.

Mahdollisista muutoksista ja tarkemmista osallistumistiedoista ilmoitetaan Facebook-tapahtumasivulla.

Helsingin yliopistolla työskentelevä Salonen on erikoistunut Maan muinaisten ilmastojen tutkimukseen. Hänen viime vuonna ilmestynyt kirjansa “Viisi maailmanloppua” selvittää kansantajuisesti millaiset katastrofit ovat elämää maapallolla tähän mennessä uhanneet. Esitelmässään hän kertoo kirjan taustoista ja valottaa elämän joukkotuhoihin johtaineita tekijöitä. Hän myös luotaa lähitulevaisuuteen ja pohtii mm. ilmastonmuutoksen vaikutuksia sukupuuttoihin.

Salosen on tarkoitus pitää myöhemmin keväällä/kesällä toinenkin Aikavaellus-esitelmä. Tuolloin perehdytään tarkemmin jonkin yksittäisen joukkosukupuuton tarinaan.

Aikavaellus ry:n jäsenilloissa perehdytään maailman tapahtumien historiaan tavallista syvemmin. Vapaamuotoisia ja vuorovaikutteisia keskusteluiltoja pidetään noin kerran kuukaudessa. Joka illalle valitaan teemaesitelmä, joka käsittelee tarkasti jotain tiettyä maailmankaikkeuden tai planeettamme historiaan liittyvää kehityskulkua.

Lisätietoja:

Jarmo Korteniemi, tiedottaja, Aikavaellus ry
Sähköposti: jarmo.korteniemi