Siirry suoraan sisältöön

Tiedote: Astrobiologian kesälukio toisen asteen opiskelijoille Tuorlassa

TIEDOTE
15.2.2022

Astrobiologian kesälukio Tuorlassa

Aikavaellus ry järjestää 25.–30.7.2022 Astrobiologian kesälukion. Se on suunnattu lukiolaisille ja muille 2. asteen opiskelijoille, sekä aikuisopiskelijoille. Kesälukio järjestetään Tuorlassa Kaarinassa.

Astrobiologian kesälukioissa tutustutaan elämän edellytyksiin maailmankaikkeudessa, erilaisissa planeettakunnissa ja eri planeetoilla. Esimerkkinä käytämme tietystikin elämää ja sen kehityshistoriaa maapallolla.

Kesälukion viimeisenä päivänä osallistujat kulkevat läpi koko maailmankaikkeuden historian. Reittinä on 14 kilometrin pituinen Aikavaellus, jolla aika muutetaan matkaksi. Reitin jokainen metri vastaa miljoonaa vuotta. Näin kosmoksen ja elämämme kriittiset hetket tulevat vastaan luonnollisessa järjesteyksessä, oikeilla kohdillaan. Aikavaelluksen lopuksi ryhmä pääsee tutustumaan Turun yliopiston eläintieteelliseen museoon.

Kurssin tavoite on hahmottaa, kuinka kosminen kehitys ja planeetan olosuhteet ovat tuottaneet elämän perusedellystykset. Kesälukiossa opitaan mitä elämä on, kuinka se on syntynyt ja kehittynyt, sekä miten Maan olosuhteet ja eliöt vuorovaikuttavat. Kurssilla pohditaan myös mahdollista elämää muilla taivaankappaleilla sekä tulevaisuuden näkymiä.

Kesälukion miljöö on puistomainen ja historiallinen Tuorla Kaarinassa. Opetus tapahtuu Avaruuspuisto Väisälän tiloissa, majoitus taas kävelymatkan päässä Tuorlan majatalossa. Luonnonkaunis paikka sijaitsee Kuusistonsalmen rannalla.

Iltaohjelma sisältää erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja: planetaario-ohjelmaa, saunomista, soutelemista Kuusistonsalmella, sekä illanviettoa nuotiolla tai uimarannalla.

Tärkeimmät tiedot tiivistettynä:

  • Ajankohta: 25.–30.7.2022 (kesto 6 päivää)
  • Paikka: Avaruuspuisto Väisälä, Tuorla, Kaarina. (GoogleMaps, Turun seudun kartta)
  • Hakeminen: Täytä kesälukioseuran lomake 30.5.2022 mennessä. (Vapautuneita paikkoja voi tiedustella myöhemminkin.)
  • Osallistumismaksu: 130 € (sis. opetus, lounas, iltaohjelma) / 350 € (sis. lisäksi majoitus ja kaikki ateriat)
  • Päiväohjelma: Luennot ja harjoitustyöt (4 tuntia), ruokatunti (2 tuntia), ryhmätyöt ja iltakeskustelut (2 tuntia). Päätöspäivänä opastettu Aikavaelluskävely (8 tuntia)
  • Aiheesta lisää: Kesälukioseuran sivut ja Astrobiologia.fi -sivusto

Lisätietoja: Kesälukion rehtori, dosentti Kirsi Lehto. Email klehto[at]utu.fi, puh. 050 – 338 2824

Kuva: Jarmo Korteniemi Otsikkokuva: Samuli Kotiranta