Siirry suoraan sisältöön

Aikavaellus Kaarinasta Turkuun

Tuorla – Yliopistonmäki (14 km)

Reitti urbaanissa ympäristössäReitti puistossaLisätietoa kylteissäLisätietoa kirjassaLisätietoa netistäReitillä geokätköjäSopii yliopistotasolleOpastettuja vaelluksiaSopii kävelyynPyöräiltävissäEsteetön varauksella
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Reitti alkaa Kaarinasta ja vie kulkijan ohi metsien, peltojen ja omakotitaloalueiden, kiemurrellen hiljaisia asfaltti- ja hiekkateitä pitkin kohti Turkua. Matka päättyy Yliopistonmäelle, lähelle Turun yliopiston päärakennusta. Tämä puoliksi urbaani reitti sopii oivasti päiväretken kohteeksi joko kävellen tai pyörällä.

Reittikartta Aikavaellukselle Kaarinasta Turkuun (yleiskuvaus ja alku).

Aikavaelluksella käydään läpi maailmankaikkeuden historiaa alusta nykyhetkeen ja sivutaan kaikkia luonnontieteitä. Akateemisen tarkasti tehty reitti soveltuu hyvin luonnontieteitä opiskeleville sekä muille luonnon kehityksestä innostuneille. Aikavaellus Kaarinasta Turkuun on Turun yliopiston virallinen vierailukohde.

Aikapisteet on merkitty messinkiplakaateilla, jotka on kiinnitetty suuriin graniittilohkareisiin tai telineisiin. Lyhyt kuvaus kertoo tärkeistä maailmanhistorian käännekohdista. Lisätietoa löytyy netin aikajanalta sekä paperisesta aikakirjasta (tilaa heti!). Reitin varrelle on myös sijoitettu sarja geokätköjä (ks. lisätietoa täältä).

Opastettuja vaelluksiaOpastukset: Reitillä järjestetään tarvittaessa asiantuntijoiden vetämiä opastuksia.

Tarkka kartta reitistä. Klikkaa suuremmaksi.

SaapumisohjeetKulkuohjeet: Reitti alkaa Kaarinasta, Väisäläntien tunnelilta (Karttapaikka, GoogleMaps) ja päättyy Turussa Yliopistonmäelle (Karttapaikka, GoogleMaps). Tullessasi käänny Helsingintieltä (tie #101) Tuorlantielle, ja edelleen majatalon kulmalta vasemmalle Väisäläntielle. Risteyksestä on reitin alkuun on noin 250 m. Suosittelemme saapumaan jalan tai pyörällä, tai käyttämään julkista liikennettä (Fölin bussit 700–708, K5; myös K2 tulee lähelle). Jos saavut autolla, jätäthän sen lähelle majataloa, sillä Väisäläntie on loppupäästään kapea ja sillä liikkuu leveitä ajoneuvoja. Omatoimivaelluksella suosittelemme käyttämään oheista karttaa sekä tekstimuotoisia ohjeita reitillä pysymisen tukena.

Esteetön varauksellaEsteettömyys: Reitti on valtaosaltaan esteetön. Sen lopussa käännyttäessä Kerttulinkadulta Koskenniemenkadulle vastaan tulee pieniä portaita (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps), joita noustaan Turun Yliopistonmäelle mentäessä. Portaat voi kiertää n. 100 m ylimääräisellä koukkauksella (Kerttulinkatu–Henrikinkatu–Horttokuja).

Yhteistyökumppanit: Reitti suunniteltiin Turun yliopiston ja Åbo Akademin geologian ja mineralogian laitoksen yhteisprojektina, ja rakennettiin yhteistyössä Turun kaupungin, Kaarinan kaupungin ja Palin Granitin kanssa.

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia:

Kaarina-Turku -reitin maisemia.