Siirry suoraan sisältöön

Tiedekeskus Tuorlan aikavaellus

Kaarina (1,4 km)

1,4 km reittiReitti urbaanissa ympäristössäReitti puistossaLisätietoa kirjassaLisätietoa kylteissäReittiohjaus mobiilisovelluksessaPaikannus GPS:lläSopii koululaisilleOpastettuja vaelluksiaSopii kävelyynEsteetön varauksella
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Tiedekeskus Tuorlaa kiertävä 1,38 kilometrin pituinen kyltitetty rengasmainen aikavaellusreitti. Metsäpolkuja ja hiljaisia hiekkateitä kulkeva kyltitetty reitti on pysyvästi avoinna yleisölle. Alkaa Väisäläntien tunnelilta ja loppuu lähes lähtöpaikalle.

Reitti esittelee monia tärkeitä tapahtumia alkuräjähdyksen ja nykypäivän välillä. Tähtitieteellisiä, geologisia ja biologisia virstanpylväitä kuvaava aikavaellus on suunniteltu avaamaan maailmanhistorian ja omankin kehityksemme mittakaavaa suurelle yleisölle.

Aikapisteissä on kyltit, joiden tietosisältö on suunniteltu yläkoulun ja lukion oppilaita ajatellen, mutta reitti soveltuu opettajan tai oppaan vetämänä myös hieman nuoremmille. Reitille on tehty myös taustatietoa antava Opettajan opas, joka kannattaa tilata meiltä etukäteen. Myös mobiilisovelluksemme tarjoaa reitille lisämateriaalia.

Tiedekeskus Tuorlan Aikavaelluksen reittikartta.

Opastettuja vaelluksiaOpastukset: Reitille on mahdollista tilata asiantuntijan vetämiä opastuksia. Seikkaperäiseen opastukseen kannattaa varata 1–2 tuntia aikaa. Opastetulla kävelyllä ei tarvita mobiilisovellusta.

SaapumisohjeetSaapuminen: Reitti lähtee Kaarinasta Väisäläntien tunnelilta (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps) ja päättyy noin 70 metrin päähän samasta pisteestä. Tullessasi käänny Helsingintieltä (tie #101) Tuorlantielle, ja sitten heti vasemmalle Väisäläntielle. Risteyksestä on reitin alkuun on noin 250 metriä. Suosittelemme saapumaan paikalle jalan tai pyörällä tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja (paikallisliikenteen bussit 700–708, K5 ja K2 kulkevat läheltä). Jos saavut autolla, jätäthän sen lähelle majataloa, sillä Väisäläntie on loppupäästään kapea ja sillä liikkuu leveitä ajoneuvoja.

Esteetön varauksellaEsteettömyys: Ainoastaan aivan reitin alku sekä viimeiset 600 metriä ovat esteettömiä. Välissä on metsäpolkuja, joilla on jonkin verran kiviä ja juuria. Opastuksella voidaan toteuttaa täysin esteetön vaihtoehtoreitti.

Yhteistyökumppanit: Kaarinan lukio, Salon lukio, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Tiedekeskus Tuorla, Livian Maaseutuopisto Tuorla, Kaarinan lukko, Ludocraft (mobiilisovellus).

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia:

Tuorlan reitin maisemia. (Jarmo Korteniemi)