Siirry suoraan sisältöön

Ruissalon Aikavaellus

Turku, Ruissalo (1,4 km)

1,4 km reittiReitti urbaanissa ympäristössäReitti puistossaLisätietoa kirjassaLisätietoa kylteissäReittiohjaus mobiilisovelluksessaPaikannus GPS:lläSopii koululaisilleOpastettuja vaelluksiaSopii kävelyynEsteetön varauksella
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Ruissalon kasvitieteellisellä puutarhalla kiertävä 1,38 kilometrin pituinen aikavaellusreitti. Pysyvästi avoinna yleisölle. Alkaa Kasvitieteellisen puutarhan sisääntuloväylältä, kulkee ulkopuutarhassa ja loppuu puutarhan lounaisnurkaan.

Reitti esittelee monia tärkeitä tapahtumia alkuräjähdyksen ja nykypäivän välillä. Tähtitieteellisiä, geologisia ja biologisia virstanpylväitä kuvaava aikavaellus on suunniteltu avaamaan maailmanhistorian ja omankin kehityksemme mittakaavaa suurelle yleisölle. Viittaukset ympäröivään luontoon ovat tällä reitillä olennaisia asioita.

Aikapisteissä on yleistajuiset kyltit.

Opastettuja vaelluksiaOpastukset: Reitillä järjestetään vakituisia opastuksia kesäviikonloppuisin 2021. Muulloinkin voi tilata vetämiä opastuksia. Seikkaperäiseen opastukseen kannattaa varata 1–2 tuntia aikaa.

SaapumisohjeetSaapuminen: Reitti lähtee Turun Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan sisäänkäynnin läheltä (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps). Tullessasi Ruissaloon jatka saarella noin 2 km, ja puutarha on oikealla puolellasi. Suosittelemme saapumaan paikalle jalan tai pyörällä tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja (paikallisliikenteen bussi 8 kulkee puutarhan editse). Jos saavut autolla, se kannattaa jättää Ruissalon Puistotien eteläpuolelle hieman ennen puutarhaa ja kävellä loppumatka.

Esteetön varauksellaEsteettömyys: Esteetön vaihtoehtoreitti on saman pituinen kuin varsinainen polku. Se kiertää Rauhalantietä ja etenee samojen opastuskylttien kautta kuin varsinainen polkukin.

Yhteistyökumppanit: Kasvitieteellinen puutarha, Tiedekeskus TuorlaTurun yliopisto.

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia: