Siirry suoraan sisältöön

Tohlopin Aikavaellus

Tampere (1,4 km)

1,4 km reittiReitti puistossaReittiohjaus mobiilisovelluksessaPaikannus GPS:lläSopii koululaisilleOpastettuja vaelluksia varauksellaSopii kävelyynPyöräiltävissäEsteetön reitti
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Metsäinen reitti myötäilee Tohlopinjärven länsirantaa ja etenee ulkoilualueen pikkuteitä pitkin. Pohjoisesta etelään kulkeva reitti päättyy Kohmankaarelle.

Reitti esittelee monia tärkeitä tapahtumia alkuräjähdyksen ja nykypäivän välillä. Tähtitieteellisiä, geologisia ja biologisia virstanpylväitä kuvaava aikavaellus on suunniteltu avaamaan maailmanhistorian ja omankin kehityksemme mittakaavaa suurelle yleisölle.

Tämän Aikavaelluksen reittipisteet löytyvät ainoastaan mobiilisovelluksemme kautta. Reitillä ei ole fyysisiä kylttejä tai opastuksia.

Tohlopin aikavaelluksen reittikartta.

Opastettuja vaelluksia varauksellaOpastukset: Tiedustele, onko asiantuntijan vetämä opastus reitillä mahdollinen haluamanasi ajankohtana. Seikkaperäiseen opastukseen kannattaa varata 1–2 tuntia aikaa. Opastetulla kävelyllä ei tarvita sovellusta.

SaapumisohjeetSaapuminen: Reitti lähtee Epiläntie 64:n kohdalta, Pikkulammen ja Tohlopinjärven välistä (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps), parkkipaikka on pienen lounaaseen suuntautuvan pistotien varrella (vasemmalla puolen). Reitti päättyy Seitapatsaalle Kohmankaarella (Karttapaikka, GoogleMaps). Suosittelemme saapumaan paikalle jalan tai pyörällä, tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja (paikallisbussi #81 tulee reitin alkuun). Aloituspisteeseen voi palata kiertäen Tohlopinjärven eri reittiä, mikä tuo lisämatkaa 3,5 km.

Esteetön reittiEsteettömyys: Reitti on kokonaisuudessaan esteetön.

Yhteistyökumppanit: Mobiilisovellus on kehitetty yhteistyössä Ludocraftin kanssa.

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia:

 

Tohlopin reitin lähtö. (Jarmo Korteniemi)