Siirry suoraan sisältöön

Aurajoen Aikavaellus

Turku (1,4 km)

1,4 km reittiReitti urbaanissa ympäristössäReittiohjaus mobiilisovelluksessaPaikannus GPS:lläSopii koululaisilleOpastettuja vaelluksiaSopii kävelyynEsteetön varauksella
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Reitti alkaa toispualjokke keskustasta Aurajoen rannasta ja päätyy tälpualjokke Vartiovuoren eli Tähtitorninmäen näköalapaikalle. Matkalla reitti kiemurtelee Aurajoen rantaa useiden kulttuurikohteiden ohitse.

Reitti esittelee monia tärkeitä tapahtumia alkuräjähdyksen ja nykypäivän välillä. Tähtitieteellisiä, geologisia ja biologisia virstanpylväitä kuvaava aikavaellus on suunniteltu avaamaan maailmanhistorian ja omankin kehityksemme mittakaavaa suurelle yleisölle.

Tämän Aikavaelluksen reittipisteet löydät ainoastaan mobiilisovelluksemme avulla. Reitillä ei ole fyysisiä kylttejä tai opastuksia.

Aurajoen Aikavaelluksen reittikartta.

Opastettuja vaelluksiaOpastukset: Reitille on mahdollista tilata asiantuntijan vetämiä opastuksia. Seikkaperäiseen opastukseen kannattaa varata 1–2 tuntia aikaa. Opastetulla kävelyllä ei tarvita mobiilisovellusta.

SaapumisohjeetSaapuminen: Reitti alkaa Läntisen Rantakadun ja Aurakadun risteyksestä, Aurasillan pohjoispäädystä aiban keskustan tuntumasta (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps) ja päättyy Vartiovuorenmäen laelle (Karttapaikka, GoogleMaps). Parkkipaikkoja on alueella rajatusti. Suosittelemme saapumaan paikalle jalan tai pyörällä, tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Paikallisliikenne tarjoaa erittäin hyvät kulkuyhteydet sekä Turkuun että lähikuntiin.

Esteetön varauksellaEsteettömyys: Reitin alku ja loppu ovat esteettömiä, mutta välissä täytyy nousta portaat ylös Vartiovuorelle. Esteetön reittiversio on mahdollista toteuttaa opastettuna vaelluksena.

Yhteistyökumppanit: Mobiilisovellus on kehitetty yhteistyössä Ludocraftin kanssa.

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia reitiltä:

 

Aurajoen reitin maisemia. (Jarmo Korteniemi)