Siirry suoraan sisältöön

Heurekan Aikavaellus

Vantaa (1,4 km)

1,4 km reittiReitti puistossaReittiohjaus mobiilisovelluksessaPaikannus GPS:lläSopii koululaisilleOpastettuja vaelluksia varauksellaSopii kävelyynEsteetön reitti
Kuvakkeiden selitykset


ReittipisteetReitin kuvaus: Matka alkaa Tikkurilan eteläreunalta aivan Helsingin rajalta. Reitti kulkee rauhallista kävelytietä Keravanjoen rantaa myötäillen ja päättyy tiedekeskus Heurekan sisäänkäynnille.

Reitti esittelee monia tärkeitä tapahtumia alkuräjähdyksen ja nykypäivän välillä. Tähtitieteellisiä, geologisia ja biologisia virstanpylväitä kuvaava aikavaellus on suunniteltu avaamaan maailmanhistorian ja omankin kehityksemme mittakaavaa suurelle yleisölle.

Tämän Aikavaelluksen reittipisteet löydät ainoastaan mobiilisovelluksemme avulla. Reitillä ei ole fyysisiä kylttejä tai opastuksia.

Heurekan Aikavaelluksen reittikartta.

Opastettuja vaelluksia varauksellaOpastukset: Tiedustele, onko asiantuntijan vetämä opastus reitillä mahdollinen haluamanasi ajankohtana. Seikkaperäiseen opastukseen kannattaa varata 1–2 tuntia aikaa. Opastetulla kävelyllä ei tarvita sovellusta.

SaapumisohjeetSaapuminen: Reitti alkaa 1,2 kilometrin päästä Tikkurilan rautatieasemasta, Kaislarinteen, Kaislatien ja Kaislarannan risteyksestä (kartta: Karttapaikka, GoogleMaps), ja päättyy tiedekeskus Heurekan ovelle (Karttapaikka, GoogleMaps). Alueella on hyvin rajatusti parkkipaikkoja. Suosittelemme saapumaan paikalle joko jalan tai pyörällä, tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja (paikallisbussilinjoja kulkee ohi useita).

Esteetön reittiEsteettömyys: Reitti on kokonaisuudessaan esteetön.

Yhteistyökumppanit: Mobiilisovellus on kehitetty yhteistyössä Ludocraftin kanssa. Yhteistyössä myös Tiedekeskus Heureka.

KokemuksiaKokemuksia ja kuvia:

 

Heurekan reitin maisemia. (Jarmo Korteniemi)